Zeytinyağlı enginarlı bakla nasıl yapılır?

Baharın en taze lezzetlerini bir araya getiren bu nefis zeytinyağlı yemek, hem hafif hem de besleyici bir seçenek sunuyor. Enginar ve baklanın mükemmel uyumu, zeytinyağının aromasıyla birleşerek sofralara renk katıyor. Pratik hazırlanışı ve püf noktalarıyla bu tarif, mevsimin en güzel sebzelerinden lezzetli bir yemek yapmanın inceliklerini gösteriyor.

28 Ekim 2025

Zeytinyağlı Enginarlı Bakla Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gr taze bakla (içi çıkarılmış)
  • 4 adet orta boy enginar (temizlenmiş)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet havuç
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 su bardağı sıcak su

Hazırlık Aşamaları:


  • Baklaları ayıklayıp yıkayın, enginarları limonlu suda bekletin
  • Soğanı yemeklik doğrayın, havucu halka şeklinde dilimleyin
  • Dereotunu ince ince kıyın

Yapılışı:

  • Tencereye zeytinyağını alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Havuçları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
  • Baklaları ve enginarları tencereye ekleyin
  • Şeker, tuz ve sıcak suyu ilave edin
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte 25-30 dakika pişirin
  • Ocaktan almadan 5 dakika önce dereotunu ekleyin
  • Ilındıktan sonra servis yapın

Püf Noktaları:

  • Enginarların kararmaması için limonlu suda bekletin
  • Baklaların taze ve genç olanlarını tercih edin
  • Yemeği oda sıcaklığında soğutarak servis yapın
  • Üzerine limon sıkarak servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Bakla Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Bakla Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Bakla Nasıl Yapılır?
Bakla Nasıl Yapılır?
Tunus Baklası Tarifi ve Malzemeleri
Tunus Baklası Tarifi ve Malzemeleri
Yahudi Baklası Tarifi ve Malzemeleri
Yahudi Baklası Tarifi ve Malzemeleri
Bakla Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Bakla Yemeği Tarifi ve Malzemeleri