Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kuru Bakla Yemeği

Kuru Bakla Yemeği

Kuru bakla yemeği; Bakla zeytinyağlısı etlisi mezesi çorbası yapılan oldukça lezzetli ve vitaminli bir besindir. Tazesi oldukça fazla tüketilen baklanın kurusu da en az tazesi kadar tüketilmelidir. Bakla sağlıklı beslenmek ve kilo vermek isteyenler için oldukça ideal bir besindir. Çünkü lifli özelliği ve doyurucu bir besin olması nedeniyle tercih edilmektedir. Ayrıca kuru bakla kolesterolü dengeleyerek kötü kolesterolü minimum seviyeye çeker. Ayrıca idrar yollarında oluşan iltihabı temizler kan dolaşımını hızlandırır ve tam bir protein kaynağıdır. Faydaları saymakla bitmeyen kuru baklanın birçok çeşit yemeği yapılmaktadır. Dilersek kuru baklayı etli veya kıymalı pişirip sıcak servis yapabiliriz. İstersek de zeytin yağlı pişirip soğuk başlangıç olarak servis yapabiliriz. Her ne şekilde yapılırsa yapılsın enfes lezzetli olan kuru bakla yemeğini bol miktarda tüketmekte fayda vardır. Özellikle çocuklarımıza bir şekilde mutlaka yedirmemiz gerekir. Benim mevsiminde sıklıkla yaptığım teze baklanın mevsimi dışında da kurusunu yapmak oldukça keyif aldığım bir durumdur. Hazırlanışı oldukça kolay ve pilavın yanına da fazlasıyla yakışan bu enfes lezzeti tatmanızı tavsiye ediyorum. Beğeneceğinizi de düşünerek sizlerle tarifini paylaşıyorum.

Kuru bakla yemeği için gerekli malzemeler

  • 500 gram kuru bakla içi,
  • 200 gram kuzu kuşbaşı et,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 1 adet sivri biber,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 tatlı kaşı biber salçası,
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası,
  • 2,5 su bardağı sıcak su,

Nasıl Yapılır?


Öncelikle kuru baklayı akşamdan soğuk suya ıslatıp yumuşamasını sağlıyoruz. Daha sonra kuşbaşı etleri derin bir tencereye alıp kısık ateşte etler suyunu salıp çekinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra tereyağı ve sıvı yağı ekleyip içerisine ince ince kıydığımız kuru soğanları ve sivri biberi ekliyoruz. Daha sonra biber ve soğanla bir güzel kavurduğumuz etin içerisine domates ve biber salçasını ilave edip tekrar kavuruyoruz. Sonrasında tuz, Karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırdıktan sonra beklettiğimiz sudan alıp tekrar yıkadığımız kuru baklaları ekliyoruz. Beş dakika kadar kavurduğumuz baklaların içerisine sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Yemeği sulu istemiyorsanız suyun miktarını biraz azaltabilirsiniz. Daha sonra tencerenin kapağı kapalı şekilde yaklaşık 30 dakika pişirip ocaktan indiriyoruz. Kapağı kapalı şekilde yaklaşık 15-20 dakika dinlendirdiğimiz kuru bakla yemeğini pilav eşliğinde sarımsaklı yoğurt veya cacıkla birlikte servis yapabiliriz. Ayrıca kuru fasulyede olduğu gibi kuru bakla yemeğini de güveç içerisinde pişirebiliriz. Tadına doyamayacağınız kuru bakla yemeği sevdiklerinize ve size afiyet şifa olsun dileğimle ellerinize sağlık.
Son Güncelleme : 19.01.2024 06:55:54
Kuru Bakla Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kuru Bakla Yemeği Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Kuru Bakla Yemeği"
Çok güzel oldu çok tesekurler
73 Sirnak . 14.06.2018
CEVAP YAZ
Kuru Bakla
Kuru Bakla
Kuru bakla: Kuru bakla baklagiller ailesinden gelen kazık köklü bir bitkidir. Kuru bakla baklagiller familyasına adını veren, gıda ve yem bitkisi olarak tarımı yapılan tek yıllık bitkidir. Kuru bakla Akdeniz ve Türkiye'nin de içinde yer aldığı güneyb...
Bakla Çeşitleri
Bakla Çeşitleri
Bakla Çeşitleri; Baklanın yetmişe yakın çeşidi bilinmektedir. Bakla çeşitleri genelde çok kireçli ve killi toprakları sevmektedir. Bakla çesitlerinin boyları kırk santimetreden seksen santimetreye kadar uzayabilmektedir. Bakla çeşitleri genelde koyu ...
Yahudi Baklası
Yahudi Baklası
Yahudi baklası, acı bakla, termiye, danik, kurt baklası gibi farklı isimlerde bilinen yahudi baklası; 3000 yıldan fazla zamandır yarımı yapılan ve dünya üzerinde 30'u aşkın çeşidi bulunduğu bilinen bir bitkidir. "Lipunus varius" ülkemizde en çok üret...
Bakla Zınnı
Bakla Zınnı
Bakla zınnı; Kın kanatlılar ailesinde yer alan, bilimsel adı Tropinota nirta olan bir böcek türüdür. Genellikle erginleri armut, erik, kiraz, şeftali, kayısı, asma, süs bitkileri ve çiçek açan bazı sebzelerin çiçekleriyle beslenir. Bakla zınnı bitkil...
İç Bakla Nasıl Pişirilir
İç Bakla Nasıl Pişirilir
İç bakla nasıl pişirilir; Türk mutfağı yemek çeşitleri yönünden oldukça zengin bir mutfağa sahiptir. Et yemekleri, bakliyat yemekleri, sebze yemekleri, hamur işleri derken birçok çeşitten oluşmaktadır. Türk mutfağı da kendi içerisinde yöreye göre far...
Bakla Fava
Bakla Fava
Bakla Fava, genel olarak ege bölgemize ve Yunan mutfağına özgü olan güzel bir yemek yanı mezesidir. Genellikle Rum meyhanelerinde meze rakı yanında meze olarak tüketilen ve Rumların gözdesi olan bir meze çeşididir. Ege Rum meyhanelerinde balık restor...
Bakla İçi Yemeği
Bakla İçi Yemeği
Bakla İçi Yemeği, bakla içi ile pişirildiği gibi tek olarak içi olarak da pişilir. Bu yemek de aslında bakla yemeğinin değişik bir versiyonudur. Herkesin bilmediği bir yemek türü olsa da bakla içi yemeği çok lezzetli ve sağlıklı bir yemektir.Bakla İç...
Bakla
Bakla
Bakla, Baklagiller familyasına adını veren bakla hem gıda olarak hem de yem bitkisi olarak tarımı yapılan tek yıllık bir bitki türüdür. Bakla bu familya da fasulye, bezelye, börülce, nohut ve mercimek gibi protein bakımından zengin olan bir bitki tür...
Bakla Nasıl Yapılır
Bakla Nasıl Yapılır
Bakla Nasıl Yapılır, bakla yaz aylarının ve özellikle Ege bölgesi mutfağının vazgeçilmez yemeklerindendir. Hem tadı hem de şekli taze fasulyeye benzemektedir. Baklanın yemeği ve salatası yapılabilir.Bakla İçin Gerekli MalzemeleriYarım kilo taze bakla...
Tunus Baklası
Tunus Baklası
Tunus baklası, Doğanın kadınlara şifa olarak gönderdiği bir bitki olan Tunus baklası özellikle kadınlarda görülen göğüslerin sarkmaları durumunda kullanılır. Göğüs dolgunluğu ve dikliği yaş ilerlediğinde, çalışma hayatı zorluğunda, bebek emzirme sonu...
Zeytinyağlı İç Bakla
Zeytinyağlı İç Bakla
Zeytinyağlı iç bakla; Zeytinyağlı yiyecekler genel olarak Akdeniz ve Ege bölgelerinde fazlasıyla tüketilmektedir. Ancak son yıllarda Sağlıklı beslenmek adına her bölgede ve herkes tarafından sevilerek tüketilmektedir. Üstelik zeytinyağlı yemekleri is...
Bakla Zincir
Bakla Zincir
Bakla zincir, Şekil bağımlılığı olan hız-moment dönüşüm mekanizmalarında transmisyon zincirler kullanılır. Standart olarak çok çeşitli türleri vardır. Devir sayısı ve iletecekleri güç büyüklüğüne göre hangi zincir türünün kullanılacağı belirlenir. Zi...

 

Kuru Bakla Yemeği
Kuru Bakla
Bakla Çeşitleri
Yahudi Baklası
Bakla Zınnı
İç Bakla Nasıl Pişirilir
Bakla Fava
Bakla İçi Yemeği
Bakla
Bakla Nasıl Yapılır
Tunus Baklası
Zeytinyağlı İç Bakla
Bakla Zincir
Acı Bakla
Taze Bakla
Bakla Çorbası
Bakla Yemeği
Bakla Ezmesi
Zeytinyağlı Bakla
Popüler İçerik
Acı Bakla
Acı Bakla
Acı bakla, aynı zamanda ülkemizde yahudi baklası olarak da bilinen bir bitkidir. Genelikle faydaları amacıyla kullanılan bu mükemmel bitki, fiziki ola...
Taze Bakla
Taze Bakla
Taze bakla, kış aylarının vaz geçilmez sebze yemeklerinden olan taze bakla sağlık açısından son derece faydalıdır. Taze bakla Akdeniz ve Ege Bölgesi i...
Bakla Çorbası
Bakla Çorbası
Bakla çorbası; Birçoğumuzun severek tükettiği fakat bir çoğumuzun da daha önce hiç tatmadığı bir lezzet olabilir bakla çorbası. Hazırlanışı oldukça ko...
Bakla Yemeği
Bakla Yemeği
Bakla yemeği, çoğunlukla ege bölgesinde sık yapılan bakla yemeği yöresel bir yemek olmamakla birlikte her bölge de farklı malzemeler ile yapılmaktad...
Bakla Ezmesi
Bakla Ezmesi
Bakla ezmesi: Hatay iline ait bir lezzettir. Hatay'ın yöresel lezzeti olan bakla ezmesi ülkemizce sevilen bir tat haline gelmiştir ve adını hemen heme...
Zeytinyağlı Bakla
Zeytinyağlı Bakla
Zeytinyağlı bakla, Zeytinyağlı bakla tat ve lezzet olarak sevilen bir besindir. Çoğu mutfakta sıkça yapılan bir yemek türüdür. Genellikle bitkisel bes...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kuru Bakla Yemeği
Kuru Bakla
Bakla Çeşitleri
Yahudi Baklası
Bakla Zınnı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024