İç Bakla Ayıklama RehberiGerekli Malzemeler
Adım Adım Ayıklama Yöntemi1. Baklaları YıkayınTaze iç baklaları soğuk su altında güzelce yıkayarak temizleyin. 2. Uç Kısımları KesinHer baklanın sap kısmını bıçakla keserek ayırın. 3. İpliği ÇıkarınBaklanın kenarında bulunan sert lifi (ipi) yukarıdan aşağı doğru çekerek çıkarın. 4. Baklaları AçınBıçağı kullanarak baklayı boyuna doğru hafifçe kesin veya elinizle ikiye ayırın. 5. Taneleri ÇıkarınAçtığınız baklanın içindeki taneleri parmağınızla hafifçe iterek çıkarın ve bir kaseye alın. 6. İsteğe Bağlı İkinci SoymaEğer tanelerin dış zarını da çıkarmak isterseniz, taneleri kaynar suda 1-2 dakika beklettikten sonra soğuk suya alıp zarlarını soyabilirsiniz. Püf Noktaları
|