İç bakla nasıl ayıklanır?

Taze iç bakla ayıklamanın inceliklerini öğrenmek, bu lezzetli bakliyatı en doğru şekilde hazırlamanın anahtarıdır. Doğru tekniklerle bakla ayıklamak hem zamandan tasarruf sağlar hem de yemeğin lezzetini artırır.

29 Ekim 2025

İç Bakla Ayıklama Rehberi


Gerekli Malzemeler


  • Taze iç bakla
  • Kesme tahtası
  • Bıçak
  • Kase veya kap

Adım Adım Ayıklama Yöntemi


1. Baklaları Yıkayın

Taze iç baklaları soğuk su altında güzelce yıkayarak temizleyin.

2. Uç Kısımları Kesin

Her baklanın sap kısmını bıçakla keserek ayırın.

3. İpliği Çıkarın

Baklanın kenarında bulunan sert lifi (ipi) yukarıdan aşağı doğru çekerek çıkarın.

4. Baklaları Açın

Bıçağı kullanarak baklayı boyuna doğru hafifçe kesin veya elinizle ikiye ayırın.

5. Taneleri Çıkarın

Açtığınız baklanın içindeki taneleri parmağınızla hafifçe iterek çıkarın ve bir kaseye alın.

6. İsteğe Bağlı İkinci Soyma

Eğer tanelerin dış zarını da çıkarmak isterseniz, taneleri kaynar suda 1-2 dakika beklettikten sonra soğuk suya alıp zarlarını soyabilirsiniz.

Püf Noktaları

  • Taze baklalar daha kolay ayıklanır
  • Büyük taneli baklalar daha lezzetli olur
  • Ayıkladıktan hemen sonra tüketin veya buzdolabında saklayın

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Bakla Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Bakla Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Bakla Nasıl Yapılır?
Bakla Nasıl Yapılır?
Tunus Baklası Tarifi ve Malzemeleri
Tunus Baklası Tarifi ve Malzemeleri
Yahudi Baklası Tarifi ve Malzemeleri
Yahudi Baklası Tarifi ve Malzemeleri
Bakla Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Bakla Yemeği Tarifi ve Malzemeleri