Zeytinyağlı İç Bakla

Zeytinyağlı iç bakla; Zeytinyağlı yiyecekler genel olarak Akdeniz ve Ege bölgelerinde fazlasıyla tüketilmektedir. Ancak son yıllarda Sağlıklı beslenmek adına her bölgede ve herkes tarafından sevilerek tüketilmektedir. Üstelik zeytinyağlı yemekleri istersek ana yemek olarak istersek ara soğuk olarak, istersek de yemeklerin yanında meze olarak tüketebiliriz.
Zeytin yağlı yemek denildi mi ilk akla gelen bakla yemeğidir. Özellikle de zeytinyağlı iç bakla enfes lezzeti ve kolay hazırlanışından dolayı oldukça fazla tüketilen yemekler arasında yer almaktadır. Üstelik zeytinyağlı iç baklayı bir gün önceden hazırlayıp buz dolabında da muhafaza edebiliriz. Ayrıca mevsiminde taze baklanın içini alıp derin dondurucuda muhafaza ederek farklı mevsimlerde de tüketebilir. Bakla içerisinde barındırdığı vitaminler sayesinde insan sağlığına oldukça faydalı bir sebzedir. Benim evimde sıklıkla yaptığım ve severek tükettiğimiz zeytinyağlı iç bakla tarifini sizlerle paylaşıyorum ve şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum.

Zeytinyağlı iç bakla için gerekli malzemeler

  • 1 kilo iç bakla,
  • 1 adet iri boy kuru soğan,
  • 3-4 diş sarımsak,
  • 1 adet havuç,
  • 1 adet isteğe göre domates,
  • 2-3 adet kesme şeker,
  • 1 veya 1,5 çay bardağı hakiki zeytinyağı,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1,5 su bardağı kaynar su,
  • 1 demet dereotu,
  • Yarım limon suyu,

Zeytinyağlı iç bakla nasıl yapılır?


Öncelikle taze baklayı ayıklayıp içini çıkartıyoruz ve bol suda bir güzel yıkıyoruz.
Ardından zeytin yağlı iç baklayı pişireceğimiz tencerenin içerisine 1 çay bardağı zeytinyağı koyup içerisine küp-küp doğradığımız kuru soğanı ilave ediyoruz. Ardından pembeleşinceye kadar kavurduğumuz kuru soğanın içerisine ince ince kıydığımız sarımsağı ilave ediyoruz. Ardından havucun ince zarını soyup ince halkalar şeklinde doğrayıp tencereye ilave edip hafif kavuruyoruz. Daha sonra yıkayıp suyunu iyice süzdüğümüz iç baklayı tencereye ilave ediyoruz. Daha sonra kesme şekerleri ilave edip karıştırarak erimesini sağlayıp tuzunu ilave edip dilersek kabuğunu soyduğumuz domatesi küp-küp doğrayıp ekleyebiliriz. Ardından tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kadar kendi suyu ile kısık ateşte kavrularak pişmesini sağlıyoruz. 20 dakikanın sonunda kaynar suyu ilave edip bir yarım saat daha pişmeye bırakıyoruz. Pişme süresi iç baklanın tazeliğine göre uzayabilir  veya kısalabilir pişme süresini siz ayarlayabilirsiniz. Piştiğinden emin olduğumuz zeytinyağlı iç baklayı şık bir servis tabağına alıyoruz. Daha sonra yarım çay bardağı zeytinyağının içerisine yarım limon suyunu ekleyip iç baklanın üzerine gezdiriyoruz. Ardından iyice yıkayıp kuruladığımız dereotunu ince ince kıyıp zeytinyağlı iç baklanın üzerine serpip ister ılık istersek de soğuk olarak servis yapabiliriz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
19.01.2024 12:45:13
Zeytinyağlı İç Bakla ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Zeytinyağlı İç Bakla Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Zeytinyağlı İç Bakla"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kuru Bakla Yemeği

Kuru bakla yemeği; Bakla zeytinyağlısı etlisi mezesi çorbası yapılan oldukça lezzetli ve vitaminli bir besindir. Tazesi oldukça fazla tüketilen baklanın kuru...
Devamını Oku

Kuru Bakla

Kuru bakla: Kuru bakla baklagiller ailesinden gelen kazık köklü bir bitkidir. Kuru bakla baklagiller familyasına adını veren, gıda ve yem bitkisi olarak tarı...
Devamını Oku

Bakla Çeşitleri

Bakla Çeşitleri; Baklanın yetmişe yakın çeşidi bilinmektedir. Bakla çeşitleri genelde çok kireçli ve killi toprakları sevmektedir. Bakla çesitlerinin ...
Devamını Oku

Yahudi Baklası

Yahudi baklası, acı bakla, termiye, danik, kurt baklası gibi farklı isimlerde bilinen yahudi baklası; 3000 yıldan fazla zamandır yarımı yapılan ve dünya üzer...
Devamını Oku

Bakla Zınnı

Bakla zınnı; Kın kanatlılar ailesinde yer alan, bilimsel adı Tropinota nirta olan bir böcek türüdür. Genellikle erginleri armut, erik, kiraz, şeftali, kayısı...
Devamını Oku

İç Bakla Nasıl Pişirilir

İç bakla nasıl pişirilir; Türk mutfağı yemek çeşitleri yönünden oldukça zengin bir mutfağa sahiptir. Et yemekleri, bakliyat yemekleri, sebze yemekleri, hamur...
Devamını Oku

Bakla Fava

Bakla Fava, genel olarak ege bölgemize ve Yunan mutfağına özgü olan güzel bir yemek yanı mezesidir. Genellikle Rum meyhanelerinde meze rakı yanında meze olar...
Devamını Oku

Bakla İçi Yemeği

Bakla İçi Yemeği, bakla içi ile pişirildiği gibi tek olarak içi olarak da pişilir. Bu yemek de aslında bakla yemeğinin değişik bir versiyonudur. Herkesin bil...
Devamını Oku

Bakla

Bakla, Baklagiller familyasına adını veren bakla hem gıda olarak hem de yem bitkisi olarak tarımı yapılan tek yıllık bir bitki türüdür. Bakla bu familya...
Devamını Oku

Bakla Nasıl Yapılır

Bakla Nasıl Yapılır, bakla yaz aylarının ve özellikle Ege bölgesi mutfağının vazgeçilmez yemeklerindendir. Hem tadı hem de şekli taze fasulyeye benzemektedir...
Devamını Oku

Tunus Baklası

Tunus baklası, Doğanın kadınlara şifa olarak gönderdiği bir bitki olan Tunus baklası özellikle kadınlarda görülen göğüslerin sarkmaları durumunda kullanılır....
Devamını Oku

Bakla Zincir

Bakla zincir, Şekil bağımlılığı olan hız-moment dönüşüm mekanizmalarında transmisyon zincirler kullanılır. Standart olarak çok çeşitli türleri vardır. D...
Devamını Oku

Acı Bakla

Acı bakla, aynı zamanda ülkemizde yahudi baklası olarak da bilinen bir bitkidir. Genellikle faydaları amacıyla kullanılan bu mükemmel bitki, fiziki olarak ya...
Devamını Oku

Taze Bakla

Taze bakla, kışaylarının vaz geçilmez sebze yemeklerinden olan taze bakla sağlık açısından son derece faydalıdır. Taze bakla Akdeniz ve Ege Bölgesi iç...
Devamını Oku

Bakla Çorbası

Bakla çorbası; Birçoğumuzun severek tükettiği fakat bir çoğumuzun da daha önce hiç tatmadığı bir lezzet olabilir bakla çorbası. Hazırlanışı oldukça kolay fak...
Devamını Oku

Bakla Yemeği

Bakla yemeği, çoğunlukla ege bölgesinde sık yapılan bakla yemeği yöresel bir yemek olmamakla birlikte her bölgede farklı malzemeler ile yapılmaktadır. G...
Devamını Oku

Bakla Ezmesi

Bakla ezmesi: Hatay iline ait bir lezzettir. Hatay'ın yöresel lezzeti olan bakla ezmesi ülkemizce sevilen bir tat haline gelmiştir ve adını hemen hemen tüm i...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Bakla

Zeytinyağlı bakla, Zeytinyağlı bakla tat ve lezzet olarak sevilen bir besindir. Çoğu mutfakta sıkça yapılan bir yemek türüdür. Genellikle bitkisel beslenmeye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kuru Bakla Yemeği
Kuru Bakla
Bakla Çeşitleri
Yahudi Baklası
Bakla Zınnı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024