Taze Bakla

Taze bakla, kışaylarının vaz geçilmez sebze yemeklerinden olan taze bakla sağlık açısından son derece faydalıdır. Taze bakla Akdeniz ve Ege Bölgesi için vazgeçilmez bir lezzet olmuştur. Ülkemizde en çok Akdeniz ve Ege Bölgesinde bulunur ve tüketilir. Taze bakla, tam bir vitamin deposudur. İçerdiği, A, B ve C Vitaminleri vücut için son derece gerekli ve önemli olan vitaminlerdir.
Taze bakla içerdiği yüksek protein sayesinde vücudun protein ihtiyacını bir kırmızı et kadar karşılar. Taze bakla özellikle çoçuklara haftada 2 defa yemeklerde ve öğünlerde verilmelidir. Çocuklarda özellikle göze iyi gelen bakla gözün daha parlak ve net görmesini sağlar. Taze baklada bulunan yüksek protein özellikle diyet yapan kişiler için mükemmel bir öğün olacaktır. Taze bakla besleyici özelliğe sahiptir. Emziren annelerin taze bakla tüketimi yapması anne sütünün arttıracaktır. Hamile olan anne adaylarının demir ve kalsiyum ihtiyacı çok fazladır. Taze bakla içerdiği demir ve kalsiyum açısından okudukça zengindir. Bu yüzden hamilelikte bol bol tüketilmesi gerekir. Anemi hastaları için gerekli olan demir, bol miktarda olduğu için bol bol anemi hastalarının taze bakla tüketimi yapması gerekir.

Taze bakla faydaları; taze bakla özellikle soğuk algınlığı, boğaz şişmesi ve öksürüğe karşı son derece faydalıdır. Vücudumuzun tüm organlarına iyi gelen taze bakla bir şifa kaynağıdır. Taze bakla hücreleri yeniler ve özellikle kanser tedavisi gören hastaların bol bol tüketilmesi önerilir.
Taze bakla sindirim sistemini rahatlatarak hazmı kolaylaştırır. İçerdiği A Vitamini sayesinde göz ve göz içinde bulunan damarlara iyi gelir. Gözün daha parlak görmesini sağlayarak, göz basıncını dengede tutar taze bakla. Kolesterol düşürücü olan taze bakla özellikle kolesterol hastalarının bol bol tüketilmesi gerekir. Taze bakla, böbrek dostudur. Böbreklerde oluşan yaş ve kum dökülmesini sağlar. İdrar söndürücü olarak bilinen taze bakla, sistik ve idrar yolu enfeksiyonuna çok iyi gelir. Taze bakla vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Taze bakla içerdiği C Vitaminleri sayesinde kalp dostudur. Kalp için faydalı olan taze bakla kalp dostudur. Taze bakla cilt tedavilerine son derece iyi gelir. Ciltte oluşan akne, kaşıntı, siyah nokta, lekelenmelerin yok olmasında kullanılır. Bağırsakları iyi gelen Taze bakla kabızlık sorununu ortadan kaldırarak, bağırsakları çalıştırır.

Taze bakla meze çeşidi olarak da sofralarda yer alır. Hem göze hem mideye hitap eden bu lezzet mükemmel bir soğuk meze grubundandır. Taze bakla meze olarak tüketildiğinde mutlaka içerisine sarımsaklı yoğur eklenmesi önerilir. Taze bakla yemeği ya da mezesi yapıldığı anda tüketilmesi ertesi güne bırakılmaması gerekir. İçerdiği yüksek protein ertesi gün etkisini kaybederek yemeğin bozulmasını sağlar. Taze bakla mevsiminde bol bol tüketilerek sofralarda yer alması hem vücuda faydası olacaktır hem hafif olan taze bakla rahatlık ve ferahlık verir.
19.01.2024 01:36:09
Taze Bakla ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Taze Bakla Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Taze Bakla"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kuru Bakla Yemeği

Kuru bakla yemeği; Bakla zeytinyağlısı etlisi mezesi çorbası yapılan oldukça lezzetli ve vitaminli bir besindir. Tazesi oldukça fazla tüketilen baklanın kuru...
Devamını Oku

Kuru Bakla

Kuru bakla: Kuru bakla baklagiller ailesinden gelen kazık köklü bir bitkidir. Kuru bakla baklagiller familyasına adını veren, gıda ve yem bitkisi olarak tarı...
Devamını Oku

Bakla Çeşitleri

Bakla Çeşitleri; Baklanın yetmişe yakın çeşidi bilinmektedir. Bakla çeşitleri genelde çok kireçli ve killi toprakları sevmektedir. Bakla çesitlerinin ...
Devamını Oku

Yahudi Baklası

Yahudi baklası, acı bakla, termiye, danik, kurt baklası gibi farklı isimlerde bilinen yahudi baklası; 3000 yıldan fazla zamandır yarımı yapılan ve dünya üzer...
Devamını Oku

Bakla Zınnı

Bakla zınnı; Kın kanatlılar ailesinde yer alan, bilimsel adı Tropinota nirta olan bir böcek türüdür. Genellikle erginleri armut, erik, kiraz, şeftali, kayısı...
Devamını Oku

İç Bakla Nasıl Pişirilir

İç bakla nasıl pişirilir; Türk mutfağı yemek çeşitleri yönünden oldukça zengin bir mutfağa sahiptir. Et yemekleri, bakliyat yemekleri, sebze yemekleri, hamur...
Devamını Oku

Bakla Fava

Bakla Fava, genel olarak ege bölgemize ve Yunan mutfağına özgü olan güzel bir yemek yanı mezesidir. Genellikle Rum meyhanelerinde meze rakı yanında meze olar...
Devamını Oku

Bakla İçi Yemeği

Bakla İçi Yemeği, bakla içi ile pişirildiği gibi tek olarak içi olarak da pişilir. Bu yemek de aslında bakla yemeğinin değişik bir versiyonudur. Herkesin bil...
Devamını Oku

Bakla

Bakla, Baklagiller familyasına adını veren bakla hem gıda olarak hem de yem bitkisi olarak tarımı yapılan tek yıllık bir bitki türüdür. Bakla bu familya...
Devamını Oku

Bakla Nasıl Yapılır

Bakla Nasıl Yapılır, bakla yaz aylarının ve özellikle Ege bölgesi mutfağının vazgeçilmez yemeklerindendir. Hem tadı hem de şekli taze fasulyeye benzemektedir...
Devamını Oku

Tunus Baklası

Tunus baklası, Doğanın kadınlara şifa olarak gönderdiği bir bitki olan Tunus baklası özellikle kadınlarda görülen göğüslerin sarkmaları durumunda kullanılır....
Devamını Oku

Zeytinyağlı İç Bakla

Zeytinyağlı iç bakla; Zeytinyağlı yiyecekler genel olarak Akdeniz ve Ege bölgelerinde fazlasıyla tüketilmektedir. Ancak son yıllarda Sağlıklı beslenmek adına...
Devamını Oku

Bakla Zincir

Bakla zincir, Şekil bağımlılığı olan hız-moment dönüşüm mekanizmalarında transmisyon zincirler kullanılır. Standart olarak çok çeşitli türleri vardır. D...
Devamını Oku

Acı Bakla

Acı bakla, aynı zamanda ülkemizde yahudi baklası olarak da bilinen bir bitkidir. Genellikle faydaları amacıyla kullanılan bu mükemmel bitki, fiziki olarak ya...
Devamını Oku

Bakla Çorbası

Bakla çorbası; Birçoğumuzun severek tükettiği fakat bir çoğumuzun da daha önce hiç tatmadığı bir lezzet olabilir bakla çorbası. Hazırlanışı oldukça kolay fak...
Devamını Oku

Bakla Yemeği

Bakla yemeği, çoğunlukla ege bölgesinde sık yapılan bakla yemeği yöresel bir yemek olmamakla birlikte her bölgede farklı malzemeler ile yapılmaktadır. G...
Devamını Oku

Bakla Ezmesi

Bakla ezmesi: Hatay iline ait bir lezzettir. Hatay'ın yöresel lezzeti olan bakla ezmesi ülkemizce sevilen bir tat haline gelmiştir ve adını hemen hemen tüm i...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Bakla

Zeytinyağlı bakla, Zeytinyağlı bakla tat ve lezzet olarak sevilen bir besindir. Çoğu mutfakta sıkça yapılan bir yemek türüdür. Genellikle bitkisel beslenmeye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kuru Bakla Yemeği
Kuru Bakla
Bakla Çeşitleri
Yahudi Baklası
Bakla Zınnı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024