İç Bakla Nasıl Pişirilir

İç bakla nasıl pişirilir; Türk mutfağı yemek çeşitleri yönünden oldukça zengin bir mutfağa sahiptir. Et yemekleri, bakliyat yemekleri, sebze yemekleri, hamur işleri derken birçok çeşitten oluşmaktadır. Türk mutfağı da kendi içerisinde yöreye göre farklı lezzetlere sahiptir. Örneğin İç Anadolu'da et yemekleri ve hamur işleri bol miktarda tüketilirken, Eğe ve Akdeniz de baklagiller ve sebze bol miktarda tüketilmektedir.
Ege ve Akdeniz mutfağına örnek verecek olursak iç bakla yemeği oldukça iyi bir örnek olur. İç bakla nasıl pişirilir anlatımına geçmeden önce baklanın içerisinde bulunan vitaminlerden bahsetmek isterim. Baklada bulunan A-C Vitaminleri ve içerdiği kalsiyum sayesinde oldukça vitaminli bir besindir. Bu nedenle mevsiminde toplayıp veya aldığımız baklayı bol miktarda tüketmemizde yarar vardır. Bakla bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirdiği gibi cilde parlaklık verir. Ayrıca kan dolaşımını hızlandırır ve kemiklerimizi güçlendirir. Bu nedenle çocuklarımızın da tüketmelerini sağlamamız gerekir. İç bakla nasıl pişirilir sorusuna gelince iç baklanın en lezzetli ve vitaminli hali zeytinyağlıdır. Severek tüketeceğinizi düşünüyorum ve bu nedenle sizlerle tarifini paylaşıyorum. Dilerseniz sizde iç bakla pişirip sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

İç bakla yemeği için gerekli malzemeler

  • 500 iç bakla,
  • 2 adet küçük boy kuru soğan,
  • 3 diş sarımsak,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı un,
  • 1 adet kesme şeker,
  • Yarım limon,
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağ,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 adet havuç,
  • 1 adet domates,
  • 1 Tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 demet dereotu,

Nasıl Yapılır?


İç bakla yemeği için ilk olarak baklaların içleri ayıklanıp bir güzel yıkanır.
Eğer baklalar çok taze değil ve sert ise sıcak suyla beş dakika haşlıyoruz. Daha sonra baklaları yıkayıp suyunu süzmesi için süzgece koyup biz Derin bir tencerenin içerisine bir çay bardağı sıvı yağı ve ince kıydığımız kuru soğanları alıyoruz. Daha sonra kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurup içerisine yıkayıp suyunu süzdüğümüz taze baklaları ekliyoruz. Ardından dış zarını soyduğumuz havucu ince jullen şeklinde doğrayıp baklaların içerisine ekliyoruz. Bir müddet birlikte kavurduğumuz bakla ve havuçların içerisine kesme şeker ve tuzu ilave ediyoruz. Son olarak da kabuğunu soyup küp doğradığımız domatesi de ekleyip tekrar kavurduktan sonra 1 çay bardağı sıcak su ekliyoruz. Bu şekilde 20 dakika pişirdiğimiz iç bakla yemeğini ocaktan indirip şık bir servis tabağına alıyoruz. Daha sonra küçük bir kâsenin içerisine un, yarım çay bardağı zeytinyağı limon suyu ve iyice dövülmüş sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra servis tabağına aldığımız iç baklanın üzerine gezdiriyoruz. Daha sonra iyice dereotunu incecik kıyıp baklanın üzerine serpiyoruz. Son olarak da pul biber ve karabiber serptiğimiz iç bakla servise hazırdır. Dilerseniz sarımsaklı yoğurt eşliğinde ana menü olarak servis yapabilirsiniz, dilerseniz de ara soğuk olarak veya meze olarak soğuk şekilde servis yapabilirsiniz şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

20.01.2024 00:26:01
İç Bakla Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İç Bakla Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "İç Bakla Nasıl Pişirilir"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kuru Bakla Yemeği

Kuru bakla yemeği; Bakla zeytinyağlısı etlisi mezesi çorbası yapılan oldukça lezzetli ve vitaminli bir besindir. Tazesi oldukça fazla tüketilen baklanın kuru...
Devamını Oku

Kuru Bakla

Kuru bakla: Kuru bakla baklagiller ailesinden gelen kazık köklü bir bitkidir. Kuru bakla baklagiller familyasına adını veren, gıda ve yem bitkisi olarak tarı...
Devamını Oku

Bakla Çeşitleri

Bakla Çeşitleri; Baklanın yetmişe yakın çeşidi bilinmektedir. Bakla çeşitleri genelde çok kireçli ve killi toprakları sevmektedir. Bakla çesitlerinin ...
Devamını Oku

Yahudi Baklası

Yahudi baklası, acı bakla, termiye, danik, kurt baklası gibi farklı isimlerde bilinen yahudi baklası; 3000 yıldan fazla zamandır yarımı yapılan ve dünya üzer...
Devamını Oku

Bakla Zınnı

Bakla zınnı; Kın kanatlılar ailesinde yer alan, bilimsel adı Tropinota nirta olan bir böcek türüdür. Genellikle erginleri armut, erik, kiraz, şeftali, kayısı...
Devamını Oku

Bakla Fava

Bakla Fava, genel olarak ege bölgemize ve Yunan mutfağına özgü olan güzel bir yemek yanı mezesidir. Genellikle Rum meyhanelerinde meze rakı yanında meze olar...
Devamını Oku

Bakla İçi Yemeği

Bakla İçi Yemeği, bakla içi ile pişirildiği gibi tek olarak içi olarak da pişilir. Bu yemek de aslında bakla yemeğinin değişik bir versiyonudur. Herkesin bil...
Devamını Oku

Bakla

Bakla, Baklagiller familyasına adını veren bakla hem gıda olarak hem de yem bitkisi olarak tarımı yapılan tek yıllık bir bitki türüdür. Bakla bu familya...
Devamını Oku

Bakla Nasıl Yapılır

Bakla Nasıl Yapılır, bakla yaz aylarının ve özellikle Ege bölgesi mutfağının vazgeçilmez yemeklerindendir. Hem tadı hem de şekli taze fasulyeye benzemektedir...
Devamını Oku

Tunus Baklası

Tunus baklası, Doğanın kadınlara şifa olarak gönderdiği bir bitki olan Tunus baklası özellikle kadınlarda görülen göğüslerin sarkmaları durumunda kullanılır....
Devamını Oku

Zeytinyağlı İç Bakla

Zeytinyağlı iç bakla; Zeytinyağlı yiyecekler genel olarak Akdeniz ve Ege bölgelerinde fazlasıyla tüketilmektedir. Ancak son yıllarda Sağlıklı beslenmek adına...
Devamını Oku

Bakla Zincir

Bakla zincir, Şekil bağımlılığı olan hız-moment dönüşüm mekanizmalarında transmisyon zincirler kullanılır. Standart olarak çok çeşitli türleri vardır. D...
Devamını Oku

Acı Bakla

Acı bakla, aynı zamanda ülkemizde yahudi baklası olarak da bilinen bir bitkidir. Genellikle faydaları amacıyla kullanılan bu mükemmel bitki, fiziki olarak ya...
Devamını Oku

Taze Bakla

Taze bakla, kışaylarının vaz geçilmez sebze yemeklerinden olan taze bakla sağlık açısından son derece faydalıdır. Taze bakla Akdeniz ve Ege Bölgesi iç...
Devamını Oku

Bakla Çorbası

Bakla çorbası; Birçoğumuzun severek tükettiği fakat bir çoğumuzun da daha önce hiç tatmadığı bir lezzet olabilir bakla çorbası. Hazırlanışı oldukça kolay fak...
Devamını Oku

Bakla Yemeği

Bakla yemeği, çoğunlukla ege bölgesinde sık yapılan bakla yemeği yöresel bir yemek olmamakla birlikte her bölgede farklı malzemeler ile yapılmaktadır. G...
Devamını Oku

Bakla Ezmesi

Bakla ezmesi: Hatay iline ait bir lezzettir. Hatay'ın yöresel lezzeti olan bakla ezmesi ülkemizce sevilen bir tat haline gelmiştir ve adını hemen hemen tüm i...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Bakla

Zeytinyağlı bakla, Zeytinyağlı bakla tat ve lezzet olarak sevilen bir besindir. Çoğu mutfakta sıkça yapılan bir yemek türüdür. Genellikle bitkisel beslenmeye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kuru Bakla Yemeği
Kuru Bakla
Bakla Çeşitleri
Yahudi Baklası
Bakla Zınnı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024