Bakla Çorbası

Bakla çorbası; Birçoğumuzun severek tükettiği fakat bir çoğumuzun da daha önce hiç tatmadığı bir lezzet olabilir bakla çorbası. Hazırlanışı oldukça kolay fakat lezzeti de bir o kadar olay bir çorbadır. Daha önce hiç tatmamış olanlara mutlaka tatmalarını tavsiye ediyorum çünkü çorba listelerinde mutlaka yer alan bir çorba haline gelecek. Bir çoğumuz akşam yemeğine mutlaka çorba ile başlarız ve acaba bugün ne çorbası yapsam diye de sürekli düşünürüz.
İşte tam bu düşünce içerisinde olanlar için bakla çorbası biçilmiş kaftandır. Özellikle gelişme çağındaki çocuklara ve ek gıdaya başlamış bebekler içinde oldukça idealdir. Çünkü vitamini bol fakat sindirimi bir o kadar kolaydır. Bakla çorbası hazmı kolaylaştırır, Kan dolaşımını hızlandırır ve kemikleri güçlendirir. Daha önce farklı bir yerde tatmış fakat kendisi hiç denememiş olanlar ve hiç tatmamış olanlar için enfes bakla çorbasının tarifini paylaşıyorum umarım dener ve beğenirsiniz. Ben beğeneceğinize güveniyorum ve ikram ettiğiniz birçok kişiden de çorbanız ile ilgili övgüler alacağınızı düşünüyorum. Bunun için tarife sağdık kalmanız yeterli olacaktır.

Bakla çorbası için gerekli malzemeler

  • 250 gram taze bakla,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 adet yumurta,
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • Yarım demet dereotu,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 1-1,5 sıcak su litre kadar su,

Nasıl Yapılır?


Bakla çorbası için öncelikle baklaları bir güzel ayıklayıp yıkıyoruz.
Daha sonra yarım santim büyüklüğünde ince ince kıyıyoruz. Biz soğanları kavuruncaya kadar kararmamaları için baklaları limonlu suda bekletiyoruz. Daha sonra biz sıvı yağı ve ince ince kıydığımız kuru soğanı derin bir tencerenin içerisine alıp soğanlar iyice pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra limonlu suda beklettiğimiz baklaların suyunu süzüp soğanlara ekleyip birlikte iyice kavurup sıcak suyu ilave ediyoruz. Bu şekilde yaklaşık 15 dakika kaynamaya bırakıyoruz. Ardından biz ayrı bir yerde yoğurt, un ve yumurtayı iyice çırpıp çorbanın kaynayan suyundan az miktar karıştırıp terbiye sosunu ısıttıktan sonra kesilmemesi için çorbaya yavaş yavaş ekliyoruz ve bu esnada çorbayı karıştırmaya devam ediyoruz. Bu şekilde yaklaşık 30 dakika pişirdiğimiz çorbayı ocaktan indirip tuzunu ilave ediyoruz. Ardından küçük bir tavanın içerisine tereyağını koyup iyice ısıtıyoruz. Tereyağının içerisine kara biber ve pul biberi ekleyip ister direk tencerenin içeride istersek de çorbayı servis kaselerine koyduktan sonra kaselerin içerisine tereyağlı sostan gezdiriyoruz tercih bize kalmış. Servise hazır olan bakla çorbamızın üzerini yıkayıp ince ince kıydığımız dereotundan serpip servis yapıyoruz. Deneyen herkesin emeğine sağlık şimdiden afiyet şifa olsun.
21.01.2024 01:15:32
Bakla Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Bakla Çorbası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Bakla Çorbası"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kuru Bakla Yemeği

Kuru bakla yemeği; Bakla zeytinyağlısı etlisi mezesi çorbası yapılan oldukça lezzetli ve vitaminli bir besindir. Tazesi oldukça fazla tüketilen baklanın kuru...
Devamını Oku

Kuru Bakla

Kuru bakla: Kuru bakla baklagiller ailesinden gelen kazık köklü bir bitkidir. Kuru bakla baklagiller familyasına adını veren, gıda ve yem bitkisi olarak tarı...
Devamını Oku

Bakla Çeşitleri

Bakla Çeşitleri; Baklanın yetmişe yakın çeşidi bilinmektedir. Bakla çeşitleri genelde çok kireçli ve killi toprakları sevmektedir. Bakla çesitlerinin ...
Devamını Oku

Yahudi Baklası

Yahudi baklası, acı bakla, termiye, danik, kurt baklası gibi farklı isimlerde bilinen yahudi baklası; 3000 yıldan fazla zamandır yarımı yapılan ve dünya üzer...
Devamını Oku

Bakla Zınnı

Bakla zınnı; Kın kanatlılar ailesinde yer alan, bilimsel adı Tropinota nirta olan bir böcek türüdür. Genellikle erginleri armut, erik, kiraz, şeftali, kayısı...
Devamını Oku

İç Bakla Nasıl Pişirilir

İç bakla nasıl pişirilir; Türk mutfağı yemek çeşitleri yönünden oldukça zengin bir mutfağa sahiptir. Et yemekleri, bakliyat yemekleri, sebze yemekleri, hamur...
Devamını Oku

Bakla Fava

Bakla Fava, genel olarak ege bölgemize ve Yunan mutfağına özgü olan güzel bir yemek yanı mezesidir. Genellikle Rum meyhanelerinde meze rakı yanında meze olar...
Devamını Oku

Bakla İçi Yemeği

Bakla İçi Yemeği, bakla içi ile pişirildiği gibi tek olarak içi olarak da pişilir. Bu yemek de aslında bakla yemeğinin değişik bir versiyonudur. Herkesin bil...
Devamını Oku

Bakla

Bakla, Baklagiller familyasına adını veren bakla hem gıda olarak hem de yem bitkisi olarak tarımı yapılan tek yıllık bir bitki türüdür. Bakla bu familya...
Devamını Oku

Bakla Nasıl Yapılır

Bakla Nasıl Yapılır, bakla yaz aylarının ve özellikle Ege bölgesi mutfağının vazgeçilmez yemeklerindendir. Hem tadı hem de şekli taze fasulyeye benzemektedir...
Devamını Oku

Tunus Baklası

Tunus baklası, Doğanın kadınlara şifa olarak gönderdiği bir bitki olan Tunus baklası özellikle kadınlarda görülen göğüslerin sarkmaları durumunda kullanılır....
Devamını Oku

Zeytinyağlı İç Bakla

Zeytinyağlı iç bakla; Zeytinyağlı yiyecekler genel olarak Akdeniz ve Ege bölgelerinde fazlasıyla tüketilmektedir. Ancak son yıllarda Sağlıklı beslenmek adına...
Devamını Oku

Bakla Zincir

Bakla zincir, Şekil bağımlılığı olan hız-moment dönüşüm mekanizmalarında transmisyon zincirler kullanılır. Standart olarak çok çeşitli türleri vardır. D...
Devamını Oku

Acı Bakla

Acı bakla, aynı zamanda ülkemizde yahudi baklası olarak da bilinen bir bitkidir. Genellikle faydaları amacıyla kullanılan bu mükemmel bitki, fiziki olarak ya...
Devamını Oku

Taze Bakla

Taze bakla, kışaylarının vaz geçilmez sebze yemeklerinden olan taze bakla sağlık açısından son derece faydalıdır. Taze bakla Akdeniz ve Ege Bölgesi iç...
Devamını Oku

Bakla Yemeği

Bakla yemeği, çoğunlukla ege bölgesinde sık yapılan bakla yemeği yöresel bir yemek olmamakla birlikte her bölgede farklı malzemeler ile yapılmaktadır. G...
Devamını Oku

Bakla Ezmesi

Bakla ezmesi: Hatay iline ait bir lezzettir. Hatay'ın yöresel lezzeti olan bakla ezmesi ülkemizce sevilen bir tat haline gelmiştir ve adını hemen hemen tüm i...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Bakla

Zeytinyağlı bakla, Zeytinyağlı bakla tat ve lezzet olarak sevilen bir besindir. Çoğu mutfakta sıkça yapılan bir yemek türüdür. Genellikle bitkisel beslenmeye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kuru Bakla Yemeği
Kuru Bakla
Bakla Çeşitleri
Yahudi Baklası
Bakla Zınnı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024