{ "title": "Zeytinyağlı İç Bakla", "image": "https://www.bakla.gen.tr/images/zeytinyagli-ic-bakla.jpg", "date": "19.01.2024 12:45:13", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı iç bakla; Zeytinyağlı yiyecekler genel olarak Akdeniz ve Ege bölgelerinde fazlasıyla tüketilmektedir. Ancak son yıllarda Sağlıklı beslenmek adına her bölgede ve herkes tarafından sevilerek tüketilmektedir. Üstelik zeytinyağlı yemekleri istersek ana yemek olarak istersek ara soğuk olarak, istersek de yemeklerin yanında meze olarak tüketebiliriz. Zeytin yağlı yemek denildi mi ilk akla gelen bakla yemeğidir. Özellikle de zeytinyağlı iç bakla enfes lezzeti ve kolay hazırlanışından dolayı oldukça fazla tüketilen yemekler arasında yer almaktadır. Üstelik zeytinyağlı iç baklayı bir gün önceden hazırlayıp buz dolabında da muhafaza edebiliriz. Ayrıca mevsiminde taze baklanın içini alıp derin dondurucuda muhafaza ederek farklı mevsimlerde de tüketebilir. Bakla içerisinde barındırdığı vitaminler sayesinde insan sağlığına oldukça faydalı bir sebzedir. Benim evimde sıklıkla yaptığım ve severek tükettiğimiz zeytinyağlı iç bakla tarifini sizlerle paylaşıyorum ve şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum.