{ "title": "Taze Bakla", "image": "https://www.bakla.gen.tr/images/taze-bakla.jpg", "date": "19.01.2024 01:36:09", "author": "ıbrahim yüceol", "article": [ { "article": "Taze bakla, kışaylarının vaz geçilmez sebze yemeklerinden olan taze bakla sağlık açısından son derece faydalıdır. Taze bakla Akdeniz ve Ege Bölgesi için vazgeçilmez bir lezzet olmuştur. Ülkemizde en çok Akdeniz ve Ege Bölgesinde bulunur ve tüketilir. Taze bakla, tam bir vitamin deposudur. İçerdiği, A, B ve C Vitaminleri vücut için son derece gerekli ve önemli olan vitaminlerdir. Taze bakla içerdiği yüksek protein sayesinde vücudun protein ihtiyacını bir kırmızı et kadar karşılar. Taze bakla özellikle çoçuklara haftada 2 defa yemeklerde ve öğünlerde verilmelidir. Çocuklarda özellikle göze iyi gelen bakla gözün daha parlak ve net görmesini sağlar. Taze baklada bulunan yüksek protein özellikle diyet yapan kişiler için mükemmel bir öğün olacaktır. Taze bakla besleyici özelliğe sahiptir. Emziren annelerin taze bakla tüketimi yapması anne sütünün arttıracaktır. Hamile olan anne adaylarının demir ve kalsiyum ihtiyacı çok fazladır. Taze bakla içerdiği demir ve kalsiyum açısından okudukça zengindir. Bu yüzden hamilelikte bol bol tüketilmesi gerekir. Anemi hastaları için gerekli olan demir, bol miktarda olduğu için bol bol anemi hastalarının taze bakla tüketimi yapması gerekir.