{ "title": "İç Bakla Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.bakla.gen.tr/images/ic-bakla-nasil-pisirilir.jpg", "date": "20.01.2024 00:26:01", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "İç bakla nasıl pişirilir; Türk mutfağı yemek çeşitleri yönünden oldukça zengin bir mutfağa sahiptir. Et yemekleri, bakliyat yemekleri, sebze yemekleri, hamur işleri derken birçok çeşitten oluşmaktadır. Türk mutfağı da kendi içerisinde yöreye göre farklı lezzetlere sahiptir. Örneğin İç Anadolu'da et yemekleri ve hamur işleri bol miktarda tüketilirken, Eğe ve Akdeniz de baklagiller ve sebze bol miktarda tüketilmektedir. Ege ve Akdeniz mutfağına örnek verecek olursak iç bakla yemeği oldukça iyi bir örnek olur. İç bakla nasıl pişirilir anlatımına geçmeden önce baklanın içerisinde bulunan vitaminlerden bahsetmek isterim. Baklada bulunan A-C Vitaminleri ve içerdiği kalsiyum sayesinde oldukça vitaminli bir besindir. Bu nedenle mevsiminde toplayıp veya aldığımız baklayı bol miktarda tüketmemizde yarar vardır. Bakla bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirdiği gibi cilde parlaklık verir. Ayrıca kan dolaşımını hızlandırır ve kemiklerimizi güçlendirir. Bu nedenle çocuklarımızın da tüketmelerini sağlamamız gerekir. İç bakla nasıl pişirilir sorusuna gelince iç baklanın en lezzetli ve vitaminli hali zeytinyağlıdır. Severek tüketeceğinizi düşünüyorum ve bu nedenle sizlerle tarifini paylaşıyorum. Dilerseniz sizde iç bakla pişirip sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

İç bakla yemeği için gerekli malzemeler
Nasıl Yapılır?

İç bakla yemeği için ilk olarak baklaların içleri ayıklanıp bir güzel yıkanır. Eğer baklalar çok taze değil ve sert ise sıcak suyla beş dakika haşlıyoruz. Daha sonra baklaları yıkayıp suyunu süzmesi için süzgece koyup biz Derin bir tencerenin içerisine bir çay bardağı sıvı yağı ve ince kıydığımız kuru soğanları alıyoruz. Daha sonra kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurup içerisine yıkayıp suyunu süzdüğümüz taze baklaları ekliyoruz. Ardından dış zarını soyduğumuz havucu ince jullen şeklinde doğrayıp baklaların içerisine ekliyoruz. Bir müddet birlikte kavurduğumuz bakla ve havuçların içerisine kesme şeker ve tuzu ilave ediyoruz. Son olarak da kabuğunu soyup küp doğradığımız domatesi de ekleyip tekrar kavurduktan sonra 1 çay bardağı sıcak su ekliyoruz. Bu şekilde 20 dakika pişirdiğimiz iç bakla yemeğini ocaktan indirip şık bir servis tabağına alıyoruz. Daha sonra küçük bir kâsenin içerisine un, yarım çay bardağı zeytinyağı limon suyu ve iyice dövülmüş sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra servis tabağına aldığımız iç baklanın üzerine gezdiriyoruz. Daha sonra iyice dereotunu incecik kıyıp baklanın üzerine serpiyoruz. Son olarak da pul biber ve karabiber serptiğimiz iç bakla servise hazırdır. Dilerseniz sarımsaklı yoğurt eşliğinde ana menü olarak servis yapabilirsiniz, dilerseniz de ara soğuk olarak veya meze olarak soğuk şekilde servis yapabilirsiniz şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

" } ] }