{ "title": "Bakla Nasıl Yapılır", "image": "https://www.bakla.gen.tr/images/bakla-nasilk-yapilir.jpg", "date": "19.01.2024 17:17:53", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Bakla Nasıl Yapılır, bakla yaz aylarının ve özellikle Ege bölgesi mutfağının vazgeçilmez yemeklerindendir. Hem tadı hem de şekli taze fasulyeye benzemektedir. Baklanın yemeği ve salatası yapılabilir.

Bakla İçin Gerekli Malzemeleri
Bakla Nasıl Yapılır?

Yarım kilo baklanın üzerini geçecek kadar su koyun. Bu suyu daha sonra boş bir kaba alın. Suyun içine bir yemek kaşığı tepeleme unu ve yarım limonu sıkıp koyarak çırpın. Yarım kilo baklayı güzelce yıkayın ve baklaları küçük küçük doğrayın. Daha sonra ayrı bir kâsede su ve limonu karıştırın ve doğradığınız baklaları içine atın. Bu yapmamızın nedeni ise baklaların pişerken kararmasını önlemektir. Baklalar limonlu suda beklerken kuru soğan ince ince yemeklik doğranır ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanlara domates salçası ve pul biber, kara biber, tuz eklenir. Salça da kavrulduktan sonra baklalar limonlu sudan alınarak tencereye atılır. Birkaç dakika baklalar kavrulmuş soğan ve salça ile kavrulur. Önceden hazırlanan unlu ve limon sulu karışım tencereye dökülür. Son olarak bir çay kaşığı şeker konulur ve tencerenin altı kısılır. Yarım saatte kısık ateşte pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek yemelisiniz. Bakla yemeğiniz hazır afiyet olsun.

" } ] }