{ "title": "Bakla İçi Yemeği", "image": "https://www.bakla.gen.tr/images/bakla-ici-yemegi.jpg", "date": "21.01.2024 03:28:40", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Bakla İçi Yemeği, bakla içi ile pişirildiği gibi tek olarak içi olarak da pişilir. Bu yemek de aslında bakla yemeğinin değişik bir versiyonudur. Herkesin bilmediği bir yemek türü olsa da bakla içi yemeği çok lezzetli ve sağlıklı bir yemektir.

Bakla İçi Yemeği İçin Gerekli Malzemeleri
Bakla İçi Yemeği Nasıl Yapılır?

Bir kaba 4 su bardağı suyu, yarım yemek kaşığı unu ve yarım limonu sıkıp unun topaklanması geçene kadar çırpınız. Daha sonra bu suyun içine iki kilogram olan baklaların üst ince zarını ve iç kabuğunu çıkararak limonlu ve unlu suya atınız. Burada bekletmemizin nedeni ise baklaların kararmaması içindir. Ek bir bilgi olarak baklaları iç olarak pişireceğiniz için bakla içlerinin sararmış ve kartlaşmış olması gerekir. Çünkü böyle olmazsa patates püresi gibi olabilir. Temizlenen baklalar beklerken iki adet küçük soğanı yemeklik yani küp-küp doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurunuz. Soğanlar kavrulduktan sonra bakla içleri unlu ve limonlu su ile tencereye atılmalıdır. Daha sonra yarım yemek kaşığı şeker ve göz kararı tuz atılmalıdır. En son olarak yağ kâğıdı biraz ıslatılarak yemeğin üstü kapatılmalıdır. Bu şekilde kısık ateşte bir saatte bakla içi yemeğiniz pişer. Bakla İçi Yemeği piştikten sonra yani ocaktan alındıktan sonra bir demet dere otu ayıklanıp ince doğrayın ve daha sonra bakla içi yemeğine ekleyin. Dereotu ile yemeği karıştırdıktan sonra yemeğiniz hazır. Ancak yemeğiniz biraz dinlenir ise lezzeti daha iyi olur.

Bakla İçi Yemeği hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }