{ "title": "Bakla Çorbası", "image": "https://www.bakla.gen.tr/images/bakla-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 01:15:32", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Bakla çorbası; Birçoğumuzun severek tükettiği fakat bir çoğumuzun da daha önce hiç tatmadığı bir lezzet olabilir bakla çorbası. Hazırlanışı oldukça kolay fakat lezzeti de bir o kadar olay bir çorbadır. Daha önce hiç tatmamış olanlara mutlaka tatmalarını tavsiye ediyorum çünkü çorba listelerinde mutlaka yer alan bir çorba haline gelecek. Bir çoğumuz akşam yemeğine mutlaka çorba ile başlarız ve acaba bugün ne çorbası yapsam diye de sürekli düşünürüz. İşte tam bu düşünce içerisinde olanlar için bakla çorbası biçilmiş kaftandır. Özellikle gelişme çağındaki çocuklara ve ek gıdaya başlamış bebekler içinde oldukça idealdir. Çünkü vitamini bol fakat sindirimi bir o kadar kolaydır. Bakla çorbası hazmı kolaylaştırır, Kan dolaşımını hızlandırır ve kemikleri güçlendirir. Daha önce farklı bir yerde tatmış fakat kendisi hiç denememiş olanlar ve hiç tatmamış olanlar için enfes bakla çorbasının tarifini paylaşıyorum umarım dener ve beğenirsiniz. Ben beğeneceğinize güveniyorum ve ikram ettiğiniz birçok kişiden de çorbanız ile ilgili övgüler alacağınızı düşünüyorum. Bunun için tarife sağdık kalmanız yeterli olacaktır.

Bakla çorbası için gerekli malzemeler
Nasıl Yapılır?

Bakla çorbası için öncelikle baklaları bir güzel ayıklayıp yıkıyoruz. Daha sonra yarım santim büyüklüğünde ince ince kıyıyoruz. Biz soğanları kavuruncaya kadar kararmamaları için baklaları limonlu suda bekletiyoruz. Daha sonra biz sıvı yağı ve ince ince kıydığımız kuru soğanı derin bir tencerenin içerisine alıp soğanlar iyice pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra limonlu suda beklettiğimiz baklaların suyunu süzüp soğanlara ekleyip birlikte iyice kavurup sıcak suyu ilave ediyoruz. Bu şekilde yaklaşık 15 dakika kaynamaya bırakıyoruz. Ardından biz ayrı bir yerde yoğurt, un ve yumurtayı iyice çırpıp çorbanın kaynayan suyundan az miktar karıştırıp terbiye sosunu ısıttıktan sonra kesilmemesi için çorbaya yavaş yavaş ekliyoruz ve bu esnada çorbayı karıştırmaya devam ediyoruz. Bu şekilde yaklaşık 30 dakika pişirdiğimiz çorbayı ocaktan indirip tuzunu ilave ediyoruz. Ardından küçük bir tavanın içerisine tereyağını koyup iyice ısıtıyoruz. Tereyağının içerisine kara biber ve pul biberi ekleyip ister direk tencerenin içeride istersek de çorbayı servis kaselerine koyduktan sonra kaselerin içerisine tereyağlı sostan gezdiriyoruz tercih bize kalmış. Servise hazır olan bakla çorbamızın üzerini yıkayıp ince ince kıydığımız dereotundan serpip servis yapıyoruz. Deneyen herkesin emeğine sağlık şimdiden afiyet şifa olsun.
" } ] }